El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Sí guanyaria l’1-O, tot i que hi ha més partidaris del No
  • CA

 

Un 67,5% de catalans participaria en el referèndum d’independència de l’1 d’octubre i el ‘sí’ guanyaria amb el 62,4% de paperetes mentre que el ‘no’ obtindria un 37,6%, segons una enquesta del Centri d’Estudis d’Opinió de la Generalitat (CEO) que ha presentat en roda de premsa aquest matí el director de l’ens, Jordi Argelaguet. Tot i això, la mateixa enquesta desvetlla que hi ha més catalans contraris a la independència -un 49,1%- que partidaris -41,1-. A més, una part dels que no volen la independència no estan disposats a anar a votar i, per això, en la votació de l’1-O guanyaria el ‘sí’ amb tota probabilitat.

A menys de tres mesos del referèndum de l’1 d’octubre que ha anunciat del president Carles Puigdemont, els partidaris d’un Estat català cauen respecte a la mateixa enquesta de març de 2017: llavors volien la independència un 44,3%, la rebutjaven un 48,5, un 5,5 no ho sabia, i un 1,6 no contestava. 

 

Es tracta d’una enquesta realitzada a 1.500 persones: 1.121 a la província de Barcelona; 140 a Girona; 85 a Lleida; 154 a Tarragona i amb un marge d’error de -2,53, i es va realitzar entre el 26 de juny i l’11 de juliol, quan el debat polític a Catalunya estava centrat en les garanties d’aquest referèndum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa