El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Rei Joan Carles diu que “Espanya és una gran nació molt plural”
  • CA

El Rei Joan Carles I, ha desitjat un any més un Bon Nadal i un feliç 2011 en el típic discurs nadalenc. Les primeres paraules del monarca han estat per parlar de la cirisi “més llarga de l’esperat”, ha dit. Joan Carles ha comentat que aquests moments difícils han creat desigualtats que s’han de superar “junts”. S’ha recordat dels pensionistes, els joves o els funcionaris i ha demanat “guanyar la batalla a l’atur” mitjançant la innovació i l’economia.

Amb una fotografia de la selecció espanyola que va guanyar el Mundial de fons, el Rei ha dit que Espanya és una “gran nació amb gran pluralitat”. I ha dit que són tots els ciutadans espanyols, “units, amb solidaritat i sense fractures” els qui han de fer front a superar la crisi. El monarca diu que no valen els egoismes perquè ” la crisi dependrà de com la visqui cadascú dels espanyols”.

Ha demanat als partits polític i agents econòmics que lluitin amb generositat i sentit d’estat per tal de superar aquests moments difícils. Per últim, ha rebutjat qualsevol terrorisme, s’ha referit als més discapacitats i més marginals de la població, ha demanat la sostenibilitat del medi ambient i ha lloat els èxits de l’esport espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa