El PSOE vol frenar l'independentisme des del Congrés

Presentarà iniciatives legislatives i farà "molta pedagogia" abans de l'1 d'octubre

 

 

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit impulsarà abans de l'1 d'octubre, data en la qual el Govern té prevista la celebració d'un referèndum, algunes iniciatives legislatives per intentar oferir solucions al conflicte a Catalunya i frenar l'independentisme. "Cal treballar abans de l'1 d'octubre", ha manifestat en declaracions a Cadena Ser, preguntada pels terminis en els quals el PSOE estudia presentar "iniciatives legislatives" al Parlament per tractar de donar solució a aquest conflicte.

  

 

Narbona, que ha defensat la necessitat d'actuar i de "fer molta pedagogia" en aquest assumpte, ha defensat que la intenció dels socialistes "és ampliar al màxim l'espai polític" de suport a les iniciatives que promoguin. Al seu entendre, al Congrés espanyol existeix "un sentir ampli" sobre la "urgència" d'abordar la qüestió independentista i combatre "l'acumulació de fal·làcies".

El PSOE té 85 dels 350 diputats del Congrés i, per tant, qualsevol iniciativa que prengui haurà de sumar el suport d'altres grups. Un escull que Narbona creu que poden superar. 

 

Comentaris