El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE s’enfonsa en intenció de vot
  • CA

 

El PSOE s’enfonsa. Un sondeig de Simple Lógica recollit per Europa Press indica que els socialistes espanyols patirien una caiguda de 6,73 punts en intenció de vot si se celebressin eleccions avui. Així, el partit que ara està en mans d’una gestora rebria els vots del 15,9% de l’electorat, lluny del 22,63% que va rebre en les eleccions del 26-J.

Al seu torn, el PP continuaria pujant, mantenint la tendència del 26-J. El partit de Mariano Rajoy augmentaria en 4 punts i arribaria al 36,8% dels vots, més del doble que el que rebria el PSOE.

 

Per altra banda, Unidos Podemos també creix segons el sondeig, i aconseguiria 2,35 punts més, arribant al 23,5% dels vots, 8 punts més que els socialistes. C’s s’estancaria amb el 13,9% dels vots (3 dècimes més que el 26-J).

 

Enquesta d’Europa Press octubre 2016 | Europa Press

L’estudi s’ha realitzat amb una mostra de 1.002 casos mitjançant entrevistes telefòniques entre els dies 3 i 11 d’octubre. És a dir, els dies següents al Comitè Federal del PSOE de l’1-O que va provocar la dimissió de Pedro Sánchez.

 

El sondeig mostra, doncs, que el PSOE cauria a uns nivells mínims, semblants al percentatge de vot que va obtenir el 2014 després de les eleccions europees.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa