El PSOE recorda que les consultes no tenen "cap valor jurídic"

Iglesias evita un enfrontament amb Nadal

El PSOE ha fet cap omís a la consulta celebrada aquest diumenge a Catalunya. De fet, ni tan sols ha abordat la qüestió a l'executiva del partit d'aquest dilluns. El secretari d'Organització dels socialistes espanyols, Marcel•lí Iglesias ha recorda que "no tenen cap valor jurídic" i, per tant, la seva formació "no li volen donar més transcendència ni importància".

En roda de premsa posterior al govern , Iglesias tampoc ha volgut comentar el fet que bona part dels membres del govern de la Generalitat hagi votat a la consulta i ha assegurat que -malgrat el vot de Castells- "no hi ha participat cap dirigent del PSC".

També silenci davant les paraules de Nadal


El secretari d'Organització del PSOE també s'ha fet el sord a les paraules del president del grup del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, que ha garantit el suport dels 25 diputats del PSC al Congrés a la petició dels 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat.

Iglesias ha assegurat que aquesta no ha de ser un debat entre el PSOE i el govern de la Generalitat sinó entre els dos executius, que hauran de "negociar" l'aplicació de la Llei. "El problema dels recursos de Catalunya es negociarà entre el Govern i el Ministeri d'Hisenda, i la nostra posició és la que digui la llei", ha sentenciat.

 
 

Comentaris