El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE no celebrarà el Comitè Federal abans de les primàries del PSC
  • CA

 

La gestora del PSOE estudia la data per a la convocatòria del Comitè Federal que ha d’abordar el debat sobre una possible abstenció a la investidura de Mariano Rajoy. Així ho ha explicat aquest dilluns a Ferraz el portaveu de l’òrgan provisional de direcció socialista, Mario Jiménez, on ha assenyalat que cal quadrar el calendari intern i el calendari institucional. Jiménez ha recordat que dissabte que ve el PSC celebra primàries i ha subratllat que per aquest motiu “no té sentit” convocar el comitè federal per al pròxim cap de setmana. La gestora socialista també ha decidit mantenir Antonio Hernando com a portaveu del grup al Congrés dels Diputats i rellevar Óscar López i Iratxe García com a portaveus del Senat i del Parlament Europeu respectivament. Els seus substituts seran l’expresident asturià Vicente Álvarez Areces a la cambra alta i el veterà diputat Ramon Jáuregui al capdavant de la formació a Brussel·les.

El portaveu de la gestora del PSOE, Mario Jiménez, ha explicat aquest dilluns que la formació està estudiant els calendaris de les diferents federacions per fixar la data del Comitè Federal que ha de debatre l’abstenció a la investidura de Mariano Rajoy. “Cal quadrar el calendari intern amb el calendari institucional”, ha subratllat Jiménez, tot assegurant que el Comitè Federal “no s’ha de celebrar necessàriament en cap de setmana”.

Durant la seva compareixença davant els mitjans de comunicació després de la reunió de la gestora, Mario Jiménez ha carregat amb contundència contra el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, a qui ha acusat de “volar els ponts d’entesa de l’esquerra espanyola i dinamitar la possibilitat d’un govern de canvi”. “Iglesias ha executat amb fredor una estratègia d’ambició desmesurada amb l’objectiu d’acabar amb una trajectòria històrica del PSOE”, ha dit.

Segons el dirigent socialista, “Iglesias no ho va aconseguir al desembre, ni al juny ni ho aconseguirà mai” i ha insistit en demanar-li “respecte, consideració i que entengui que aquest camí no condueix a res”. Segons Jiménez, “el diàleg es fa impossible quan l’interlocutor té una actitud d’ofensa, menyspreu i agressió”. 

En un altre ordre de coses, el portaveu de la gestora ha explicat que el grup socialista presentarà una esmena a la proposta de reforma de la llei electoral del Partit Popular per evitar que unes eventuals terceres eleccions se celebrin el 25 de desembre. Els socialistes sol·licitaran reduir “el pressupost disponible dels partits per a la campanya i establir un límit màxim al cost de mailing”. “No és raonable que un país s’hagi d’enfrontar a tres períodes electorals en un any”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa