El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE manté la distància amb el PP
  • CA

El PSOE manté la distància de 13 punts que el separen amb del PP. Segons la darrera enquesta que publica el diari el Público, si les eleccions se celebressin ara el partit de Mariano Rajoy aconseguiria el 43,5% dels vots (el febrer eren 44,4%) davant el 30,2% dels socialistes (fa un mes eren 30,7%). Per tant, tots dos partits perden vots.

També pateixen una lleugera pèrdua de vots CiU i ERC. La caiguda dels republicans és més severa ja que retrocedeix fins el 0,6%, tres dècimes per sota que la darrera enquesta del mes de febrer. CiU tampoc aconsegueix recuperar la quota del 4% aprofitant l’empenta de les eleccions catalanes i baixa fins el 3,7%, lluny del 4,8% aconseguit l’octubre del 2010.

I com ja apunten les darreres enquestes, IU es consolida com a tercera força. La formació encapçalada per Cayo Lara, segons aquesta enquesta, obtindria un 8,1% dels vots, un punt més que a l’anterior enquesta. També puja, però amb menys força, UPyD de Rosa Díaz que se situa al 4,8%, tres dècimes per sobre que en el darrer sondeig.

Mas, ben valorat

Respecte la valoració dels polítics, Zapatero (3,5) i Rajoy (4,3) queden estancats. El socialista només supera d’una dècima Joan Puigcercós que, malgrat millora una dècima, obté la pitjor valoració (3,4). Els primers llocs de la llista estan ocupats per Rosa Díaz i Artur Mas, que empaten amb un 4,7.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa