El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE es reitera en el seu no al concert econòmic
  • CA

El PSOE vol ampliar l’estabilitat parlamentària al Congrés dels Diputats gràcies al suport de CiU, però no estan disposats “en cap cas” a abordar el concert econòmic que proposa Artur Mas. Així ho ha apuntat el ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, en una entrevista a Radio Euskadi on també ha demanat al PSC que faci “grans esforços de col•laboració davant la crisi amb CiU”. Segons Jáuregui, el “procés de reflexió” que el PSC haurà de fer després de les eleccions municipals ha de donar com a resultat un fórmula que combini les “dues ànimes” del partit.

Els socialistes espanyols entenen que els resultats obtinguts pel PSC són conseqüència de “l’esgotament” del projecte del tripartit que ha deixat en mans de CiU “el vot útil a favor del canvi”, i també de la crisi i del desgast generat per les retallades. Segons Jáuregui, els avenços en polítiques socials a Catalunya també han quedat “escombrats” per la visió d’un Govern “relativament incòmode des del punt de vista de la projecció externa, entesa interna, i gran quantitat de conflictes”.

El Ministre de la Presidència ha assegurat que els mals resultats del PSC a Catalunya no es poden extrapolar a les previsions de vot del PSOE a les eleccions generals del 2011.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa