El PSOE entrega la Moncloa a Rajoy

139 vots a 96: El Comitè Federal dels socialistes decideix evitar unes terceres eleccions. El PSC reivindica el seu No al candidat del PP

El PSOE investirà Mariano Rajoy com a president del govern espanyol. El Comitè Federal dels socialistes ha decidit abstenir-se en la investidura del candidat del PP per tal d'evitar unes teceres eleccions.

 

D'aquesta manera, el PSOE possibilitarà que el PP continuï al govern espanyol, tot i haver afirmat en campanya que "cap socialista permetrà que Rajoy sigui president".

 

L'abstenció ha rebut un total de 139 vots pels 96 que ha rebut l'opció de mantenir el No a Rajoy.

Els detalls de l'abstenció:

 

 

La resolució aprovada pel Comitè Federal pel PSOE, i que ordena als diputats socialistes al Congrés a abstenir-se en la investidura de Rajoy, acorda que en la primera votació d'investidura els socialistes mostraran "un rebuig frontal a les polítiques del PP" i votarà No.

 

Però afegeix que: "Amb l'objectiu de desenvolupar els continguts d'aquesta resolució i per tal de desbloquejar l'excepcional situació institucional que pateix Espanya, el PSOE s'abstindrà en la segona votació del pròxim debat d'investidura".

 

Comentaris