El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE dóna instruccions al PSC per frenar el referèndum
  • CA
Pedro Sánchez va assistir a la Festa de la Rosa del PSC | ACN

 

 

Amb la data i la pregunta del referèndum anunciades, els partits prenen posicions, i el PSC ja va donar l’ordre als seus càrrecs municipals i alcaldes de no col·laborar en el referèndum i d’intentar impedir-lo. Si Iceta va donar la instrucció, i alguns alcaldes i càrrecs públics ja han anunciat que no pensen impedir un acte democràtic, ara és el PSOE qui dóna les instruccions des de Madrid. Ha estat nou responsable de la Comissió Permanent del PSOE i alcalde de Viladecans (Barcelona), Carles Ruiz, qui ha avisat que els socialistes catalans no col·laboraran en cap iniciativa que no tingui empara legal: “Els ajuntaments on els socialistes governen no actuaran il·legalment, i demanaran un informe per escrit als secretaris municipals sobre quins són els límits legals”, ha dit en una entrevista a Europa Press. 

 

 

El PSC va enviar instruccions als seus alcaldes perquè no participin en el referèndum, però alguns municipis com Girona i Terrassa (Barcelona) s’han desmarcat d’aquesta directriu i no ho impediran. Però sobre aquesta qüestió, Ruiz destaca que aquests posicionaments són a “títol personal” i que la línia del partit és unànime. Per a Carles Ruiz, el Govern català es troba en un atzucac perquè ha promès un referèndum que no pot convocar i intenta “culpar uns altres: l’Estat, dient que tracta d’impedir-ho, i els ajuntaments, als quals intenta traslladar la responsabilitat”.

 

 

“Si fos legal, la nostra participació i la dels funcionaris seria immediata, com en totes les eleccions, però com no ho és, seria una simple mobilització en cas que finalment hi hagi una convocatòria oficial”, ha assenyalat. A parer del PSOE, el referèndum només es pot executar com “un segon 9N”, i si és així, afegeix, “de què haurà servit tot aquest temps perdut?”, s’ha preguntat. Segons Ruiz, els grans perjudicats són els catalans, que “segueixen sense veure resoltes les seves necessitats socioeconòmiques”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa