El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE de Sánchez retalla a 3,9 punts l’avantatge del PP
  • CA

 

El Baròmetre d’Opinió del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de juliol, el primer des del retorn de Pedro Sánchez a la direcció del PSOE, torna a situar el PP com el partit més votat, amb una estimació de vot del 28,8%, però el seu avantatge es veu reduït a només 3,9 punts per l’augment dels socialistes, que creixen cinc punts.

 

En concret, el CIS atribueix al PP una estimació gairebé tres punts per sota del que marcava tres mesos abans i lluny del 33% que va collir en les generals del 2016. Aquesta reculada, unida a l’ascens del PSOE, que puja fins al 24,9%, provoca que el seu avantatge es redueixi a només 3,9 punts, davant els més de deu punts que estava traient als socialistes.

Per la seva banda, Unidos Podemos i les seves confluències marquen un 20,3%, sis dècimes més que tres mesos abans però per sota del 21,1% de les eleccions del juny del 2016.

 

Ciudadanos es consolida amb un 14,5%, un punt i mig per sobre del que va treure en els comicis de fa un any però quatre dècimes menys que en l’enquesta d’abril, l’última amb intenció de vot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa