El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE andalús defensa obertament l’abstenció per facilitar la investidura de Rajoy
  • CA

 

El secretari d’Organització del PSOE-A, Juan Cornejo, ha defensat obertament l’abstenció del seu partit per deixar governar al PP, davant la impossibilitat de presentar una alternativa, i ha demanat que s’acati la decisió que el Comitè Federal, màxim òrgan del partit entre congressos, prengui en aquest sentit, sigui el que sigui: l’abstenció o el ‘no’.

A preguntes dels periodistes en roda de premsa, Cornejo ha dit que ell defensa l’abstenció però que si la majoria del Comitè Federal aposta pel ‘no’, ho acatarà, afegint a més que abans de votar en contra de la decisió d’aquest òrgan ell “lliuraria l’acta” o no acudiria a la votació en aquest conclave.

Després de rebutjar la possibilitat que hi hagi diputats que s’absentin de la votació o que solament una part s’abstingui, ha insistit en la necessitat que s’acati el que el Comitè Federal decideixi. “No és democràtic que algú participi en la votació i que després si no està d’acord amb el que es decideix no ho compleixi”, ha opinat.

El número dos del PSOE-A ha reclamat “seny i sensatesa”, així com també “tirar pel dret i de front”. Preguntat sobre la postura del secretari general del PSC, Miquel Iceta, enrocat en el ‘no’, ha indicat que cal parlar “molt” amb aquest dirigent i que “és el moment de dialogar, de convèncer i de formar part del projecte en el qual s’està”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa