El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE adverteix a Podem que “la política no és ‘Joc de trons'”
  • CA

La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha advertit aquest dijous Podem que “la política no és ‘Joc de trons” i ha retret a la portaveu d’aquesta formació, Irene Montero, que atribuís al president del govern espanyol unes afirmacions que “no són certes” sobre la seva preferència per un pacte amb les dretes. Lastra ha emplaçat Podem a actuar amb “sinceritat, lleialtat i confiança” i amb “responsabilitat en les declaracions públiques” i ha reclamat a la formació de Pablo Iglesias que faci possible desbloquejar la investidura abans que arribi el mes de juliol. Amb tot, ha tornat a tancar la porta a un govern de coalició adduint que hi ha altres socis a l’equació que es desvincularien de l’acord si es produís.

En una entrevista a TVE Lastra ha assegurat que “comença a estar preocupada” per la possibilitat que Podem estigui “buscant l’excusa” per “bloquejar per segona vegada la investidura del president del govern”, i espera poder parlar amb Podem “abans del mes de juliol” per evitar la repetició de les eleccions. “No és necessari que els ciutadans votin per cinquena vegada per dir que volen un govern progressista”, ha dit. 

En aquest marc, ha negat que Sánchez prefereixi un acord amb la dreta. “Nosaltres hem dit des del primer minut que volem un acord amb Podem” perquè “hem governat conjuntament els últims 12 mesos” i s’ha demostrat que “l’esquerra se sap entendre”, ha dit Lastra. En tot cas ha tancat la porta a un govern de coalició però no a l’entrada de membres de Podem en un segon graó de l’administració. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa