El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE acusa el Govern d’actuar amb “paràmetres d’una dictadura”
  • CA

 

La portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles, ha titllat de “disbarat” el projecte de llei presentada pel Govern català i els partits independentistes per regular la convocatòria de referèndum d’autodeterminació per al proper 1 d’octubre, al mateix temps que ha acusat l’Executiu liderat per Carles Puigdemont d’actuar sota “paràmetres absolutament propis d’una dictadura”.

 

  

En una entrevista a RNE, la magistrada en serveis especials ha carregat contra la Generalitat catalana per la “escenificació” de presentar aquest projecte de llei en “un teatre”: “Les lleis es presenten en el Parlament”, ha recalcat, subratllant que “anar a un teatre és una falta de respecte” cap als catalans.

 

Segons ha defensat, l’Advocacia de l’Estat ha de defensar l'”ordenament jurídic” però “no es pot recórrer una obra de teatre”. Així, ha apuntat que l’Estat “ha de tenir el cap fred” i “molta responsabilitat” ja que “no pot rebaixar-se al nivell” de persones que “van a un teatre a actuar”: “L’Estat ha de tenir solidesa” i “no ser com aquestes persones que fan representacions teatrals”, ha subratllat.

D’altra banda, de cara a la reunió que mantindran aquest dijous el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, Robles ha insistit que el líder socialista reiterarà que la postura del partit és “estar sempre defensant la legalitat”. En aquest sentit, ha asseverat que el PSOE “mai recolzarà un referèndum unilateral” d’independència.

Així, ha tornat a defensar una reforma constitucional “pactada i consensuada” en sentit federal per donar solució al conflicte català al mateix temps que ha demanat al Govern del PP que “no es posi de perfil” i ha de donar solucions per que és “la seva obligació”.

 

Per a Robles, les solucions han de recolzar-se en el “diàleg” i no han de ser mesures “repressores”. De fet, sobre l’aplicació de l’article 155 de la Carta Magna per frenar els independentistes, la diputada socialista ha destacat que el Govern espanyol pot engegar “una altra sèrie de mesures” abans d’aquesta.

 

Així mateix, ha posat l’accent que, si el PSOE hagués estat al Govern espanyol, no s’estaria donant la situació actual a Catalunya. A més, ha criticat a l’Executiu de Rajoy que estigui “tot el dia demonitzant” els membres del Govern català mentre que pacta amb ells al Congrés, com per exemple per treure endavant el decret llei de l’estiba amb l’abstenció del PDeCAT. “Per què unes coses es negocien i unes altres no?”, ha qüestionat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa