El PSC vol que TV3 compensi l'unionisme per la cobertura de l'acte de JxSí al TNC

Els socialistes tornen a posar en qüestió el criteri professional dels mitjans de comunicació públics amb una pregunta al Parlament

 

El PSC considera que la cobertura informativa que van fer els mitjans de comunicació públics aquest dimarts al Teatre Nacional de Catalunya, en què JxSí presentava públicament la llei del referèndum amb accés lliure per a tots els ciutadans, no responia a criteris estrictament informatius, sinó partidistes, i que per tant, ha de ser compensat amb la cobertura d'actes del PSC i de la resta de forces contràries a la celebració del referèndum. Així ho expressa el partit liderat per Miquel Iceta, que ha presentat una pregunta a la Mesa del Parlament per tal que sigui resposta per escrit pel consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. El text de la pregunta diu que "després de la cobertura realitzada per TV3 de l'acte polític dels partits PDeCat i ERC, quines cobertures té previstes fer per compensar a la resta de partits políítics per complir amb els criteris de pluralitat de veus i l'equilibri informatiu en els mitjans de comunicació de la CCMA?".

 

 

Cal recordar que aquella mateixa nit, el canal 324 va emetre un programa especial en què hi van participar representants de tots els grups parlamentaris, 4 dels quals són contraris al referèndum i només dos en són favorables. Prèviament, s'havia produït una tertúlia en què hi havia un jurista favorable a la llei del referèndum i un de contrari. 

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, aplaudint a l'escenari de la Festa de la Rosa, el 24 de setembre de 2016 | ACN

 

 

De fet, els partits unionistes ja van reclamar una compensació per la cobertura informativa que TV3 i els mitjans de la CCMA havien fet de la Diada del 2015. TV3 els va proposar un programa d'entrevistes el següent diumenge a la tarda, però els partits la van rebutjar. La proposta que va fer el PSC, que va rebutjar TV3, és que es retransmetés la Festa de la Rosa, Ciutadans oferia que es fes el mateix amb l'acte central que celebrarien aquell mateix dia al Fòrum de Barcelona, mentre que el PP demanava que es retransmetés un acte a Badalona. Unió Democràtica i Catalunya Sí que es Pot no van concretar la manera en què havien de ser compensats per la televisió pública i van recordar que diàriament feien prou actes per fer-ho possible.

 

 

 

La Junta Electoral -el 27S hi havia eleccions- va emetre una resolució en què assegurava que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) "ha d'assumir les conseqüències de la seva decisió de retransmetre en directe per TV3 amb l'amplitud i el desplegament de mitjans constatat, la manifestació de la Via Lliure, prèviament i àmpliament anunciada".

 

 

Comentaris