El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC veu la plurinacionalitat com “un pas del PSOE en la bona direcció”
  • CA

 

La coordinadora del PSC al Congrés i diputada socialista, Meritxell Batet, ha considerat aquest dissabte que el fet que el PSOE contempli a la seva ponència política “el perfeccionament del reconeixement de la plurinacionalitat” de l’Estat és “un pas en la bona direcció” que dona la formació de Pedro Sánchez per solucionar la qüestió catalana. En nom dels socialistes catalans, Batet ha valorat “molt positivament” el gest del PSOE i ha vist “molt important” que el partit “continuï posant damunt al taula propostes i solucions polítiques”. Tot i això, la diputada admet que el PSC “sap que això no resoldrà del tot el problema”, però veu que suposa “una passa per solucionar des del punt de vista polític un problema polític”.

A més, Batet ha defensat que al mateix text aprovat a la ponència política es faci al·lusió directa a la sobirania nacional espanyola i a l’article 2 de la Constitució. “No qüestionem la unitat d’Espanya. Volem construir un projecte comú. Al text queda recollida la sobirania única de tot el poble espanyol i ens hi sentim còmodes”, ha afegit.Per a la socialista, el plantejament aprovat també és “perfectament compatible” amb la Declaració de Granada. “Tant el PSC com el PSOE hem defensat la sobirania popular i no és incompatible amb el reconeixement de diferents identitats. Per fer un projecte comú i que Espanya segueixi unida i forta, és important que es plantegin reformes valentes”, ha dit.

 

L’executiva del PSOE

 

Batet no ha volgut donar per tancada l’executiva del PSOE, on previsiblement hi haurà els catalans Núria Marín i Carles Ruiz. Però tot i això, la diputada ha lloat la composició que es va dibuixant. “Representa, des del punt de vista sectorial i de representació del partit, posicions molt potents i podrà dirigir molt bé el PSOE. La valoració és molt positiva i hem de veure com s’acaba de desenvolupar el dia i sobretot demà”, ha dit. Pel que fa al seu futur polític ara que segurament no repetirà com a membre de l’executiva del PSOE, Batet ha assegurat que se centrarà en el grup parlamentari.

Davant la possibilitat que estigui a la direcció i que acabi desenvolupant alguns dels papers de portaveu, la diputada ha volgut matisar que la seva “responsabilitat principal” al grup socialista del Congrés seguirà sent “coordinar els diputats del PSC” i procurar “treballar colze a colze amb els companys socialistes de tota Espanya per aconseguir una unitat d’acció en temes de vegades molt delicats per a Catalunya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa