El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC veu el Govern "sense prioritats ni capacitat de generar confiança"
  • CA

El portaveu del grup parlamentari socialista, Joaquim Nadal, ha acusat avui des del Ple del Parlament al Govern per “no tenir prioritats ni generar confiança”. Nadal ha retret a l’executiu “el ball de xifres” i la manca de coordinació entre departaments que, segons ell, genera desconcert entre la ciutadania.

En torn de rèplica, Artur Mas ha argumentat que les prioritats del Govern “es mostren en les decisions que cada conseller està prenent”. El President ha posat diversos exemples, com la retirada de la Setmana Blanca a partir de l’any que ve o les noves convocatòries de Mossos d’Esquadra, que ja no ofereixen tantes places per reduir la despesa pública.

Nadal li ha demanat que si vol presumir de tenir full de tura no aturi obres començades, adjudicades o licitades. El portaveu del PSC li ha retret a Mas que “presumeixi” d’èxits econòmics, com l’ampliació de la Planta d’Inditex a Tordera o la implantació de Hewlett Packard a Sant Cugat.

“Segur que part d’aquest èxits també són culpa seva, no tingui la pell tan fina”, ha respost el president. “L’èxit més que de l’anterior Govern o l’actual és dels qui s’atreveixen a invertir al nostre país en l’actual situació”, ha afegit.

ICV carrega contra les retallades
El president d’Iniciativa per Catalunya- Els Verds, Joan Herrera, ha responsabilitzat el Govern per haver “generat incerteses” sobre el finançament de la Generalitat. Herrera ha demanat a Artur Mas que aturi les retallades per evitar passar de “l’Estat del benestar al de la caritat”. “Posin el fre i estudiïn fins on volen anar”, ha demanat.

Camacho ofereix suport
La presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez Camacho, ha repetit el seu discurs habitual des que va començar la legislatura, oferint la seva col•laboració al Govern per arribar a acords. Camacho ha instat Artur Mas a “moure fitxa per impulsar un gran acord polític i social en matèria econòmica”. “El PP s’ofereix per ajudar-lo”, ha insistit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa