El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC-Units denuncia el “despropòsit” d’arrencar a l’octubre el calendari de plens
  • CA

 

La portaveu parlamentària del PSC-Units, Eva Granados, ha denunciat aquest dimarts el “despropòsit” de no arrencar fins a l’octubre el calendari de plens al Parlament. En roda de premsa a la cambra catalana, Granados ha acusat el Govern de voler el Parlament “tancat” durant tot el setembre, sense sessions de control a l’executiu. “Necessitem posar en marxa la institució”, ha insistit la dirigent socialista després de la reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus. En aquest context, ha lamentat la posició de la CUP a la reunió de l’òrgan parlamentaris: “No es nota que siguin a l’oposició“, ha etzibat Granados.

 

Per tot plegat, la diputada del PSC-Units ha reclamat a la Mesa que es reuneixi i trobi un “encaix per al normal funcionament de les institucions”. En aquest sentit, els socialistes han demanat que els plens suspesos de la setmana passada es puguin convocar abans que acabi el mes de juliol. I si no es poden reconduir abans que acabi el període de sessions, els socialistes volen almenys celebrar plens al mes de setembre ja que rebutgen que la primera sessió de control sigui, com calculen, el 10 i l’11 d’octubre.

 

Granados ha defensat que, davant la “inseguretat jurídica” de no saber com aplicar la suspensió als diputats afectats per la interlocutòria de Llarena la setmana passada, era “evident que no s’havia de precipitar el ple si no hi havia acord“. “El que no té sentit és que es posposi el possible acord fins a l’octubre”, ha recriminat Granados a JxCat i ERC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa