El PSC ressucita els tripartits

Miquel Iceta lamenta que l'executiu català "no governi per a tots, sinó per al seu full de ruta" i rememora la feina feta pel tripartit per a l'estat del benestar

 

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha començat la seva intervenció amb una valoració sobre el referèndum proposat per Carles Puigdemont. Iceta ha deixat clar que l'Estat espanyol difícilment pot negociar amb algú que ja diu que farà el referèndum sí o sí. I si Madrid diu no, "faran vostès un referèndum organitzat per Junqueras i Romeva, mancat de legalitat, validesa i vinculació. Si fan això, res no canviaria, són només propostes per allargar el procés". En aquest sentit, Iceta ha anunciat que el seu grup parlamentari presentarà una resolució en aquest sentit.

 

Durant la seva intervenció, Iceta ha acusat Puigdemont de "nodrir l'argumentari favorable a la secessió fent veure que amb l'Estat espanyol no es pot fer res", i ha denunciat que els independentistes han renunciat a l'esforç d'aconseguir un nou model de finançament. En aquest sentit, el líder del PSC ha recordat a Puigdemont que "governar és elegir, prendre decisions que de vegades generen deute, i és veritat que els catalans de demà hauran de pagar els serveis públics i infraestructures necessàries per al país, però quan vam incrementar el deute –en referència als governs tripartits de Pasqual Maragall i José Montilla amb ERC i ICV-, es va traduir en més benestar", ha dit Iceta. Després d'aquesta reivindicació dels dos tripartits, Iceta ha confessat que "em fa l'efecte que l'increment de l'endeutament des de l'any 2011 no ha tingut la mateixa repercussió".  

 

 

 

De fet, Iceta ha insistit que "és un fet incontestable que al seu govern no li ha importat deixar la gent enrere en la seva cursa de confrontació amb l'Estat, perquè a  vostè i al seu Govern no els preocupa res més que avançar cap a un arcàdic Estat, sense que els importin els costos econòmics, socials i de reputació del país".

 

Comentaris