El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC reclama més control polític sobre TV3 i Catalunya Ràdio
  • CA

 

 

El PSC reitera la seva denúncia que TV3 i Catalunya Ràdio no són mitjans de comunicació públics prou plurals. Per aquesta raó, presentarà dijous al Parlament una interpel·lació al Govern sobre l’audiència i la pluralitat de la programació de la CCMA en què reclama “un informe en què s’especifiqui clarament quins són els mecanismes i els criteris establerts per definir els continguts informatius, així com els aspectes relacionats amb la interacció i la participació en aquests continguts per part dels ciutadans via xarxes socials”. És a dir, el PSC pregunta com i qui tria les notícies que l’espectador rep en un Telenotícies o un butlletí de ràdio, i qui tria les piulades que apareixen durant les tertúlies. D’aquesta manera, el partit liderat per Miquel Iceta posa en qüestió el criteri periodístic dels treballadors de la CCMA, que són els encarregats de dissenyar les escaletes i interactuar amb l’espectador. 

 

 

El grup parlamentari del PSC també insta el CAC a “introduir nous barems per la qualificació de la pluralitat més enllà del criteri estadístic i quantitatiu en els serveis d’informatius”. D’aquesta manera, s’apunta en la interpel·lació, s’analitzarà la pluralitat, la ponderació de la diversitat de veus i la paritat de gènere en tots els espais d’actualitat política i social que s’emetin als canals de la CCM, amb especial atenció als espais d’opinió com tertúlies, debats, entrevistes i similars”.

Des de fa molts mesos, la paritat home-dona a les tertúlies de la CCMA es compleix de manera estricta, tret de casos molt puntuals per raons de disponiblitat de les persones o per necessitats informatives, tal i com estableix l’article 25 de la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes.

 

 

Per altra banda, el PSC també insta el Govern a “revertir el sistema d’elecció dels membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya per majoria absoluta en segona votació i mantenir els preceptes de les lleis originals que determinen l’elecció únicament per majoria de dos terços dels diputats, i també que la proposta dels membres hagi d’ésser signada per tres grups parlamentaris com a mínim”. En aquest punt, el PSC demana que JxSí i la CUP, que ara tenen majoria absoluta, no puguin tenir el control del CAC, i que necessitin com a mínim un altre grup parlamentari.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa