El PSC presenta a la Paeria una moció que demana al Govern prioritzar la recuperació social a la independència

El text assegura que "educacio, ocupació i atenció social són les veritables estructures d'Estat"

 

 

El grup municipal del PSC -que té 8 regidors i governa en minoria a l'Ajuntament de Lleida- presentarà al ple de la Paeria de divendres vinent una moció que demana a la Generalitat que prioritzi "la recuperació social i la lluita contra la pobresa generada als col·lectius més febles de la societat en el període de crisi, en front d'altres prioritats polítiques". Segons la portaveu socialista, Montse Mínguez, "el Govern ha prioritzat durant les dues darreres legislatures la independència com a objectiu únic mentre la societat pateix les conseqüències d'una greu crisi econòmica, social i institucional". Aquesta moció, que porta per títol "Educació, ocupació i atenció social, les veritables estructures d'Estat", coincidirà amb una altra que presentarà el PDeCAT per demanar que es convidi a les ciutats agermanades amb Lleida a ''veure i jutjar'' el què passarà a l'1-O.

Recordem que el 20 de juny, al Ple d'estat de la ciutat de Lleida, el govern del PSC juntament amb els vots de C's i el PPC, va rebutjar una moció de la Crida-CUP per Lleida que demanava la col·laboració en el referèndum de l'1-O i es tancava així la porta a què la ciutat cedeixi locals municipals per poder dur a terme les votacions. El president del grup dels demòcrates, Toni Postius, ha fet aquesta setmana una darrera crida a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, perquè reconsideri el seu posicionament en contra a col·laborar amb el referèndum sobre la independència de Catalunya. La del PDeCAT és una moció que s'impulsa a través de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) on es demana que s'inviti a les ciutats agermanades amb Lleida perquè assisteixin i puguin ''veure i jutjar'' el que passarà l'1-O. 
 

 

Es debatrà divendres coincidint amb la moció del PSC que demana al Govern prioritzar la recuperació social a la independència. El text reclama recuperar l'aportació de la Generalitat en Escoles Bressol, Centres Oberts i ensenyaments artístics, recuperar els pressupostos programa d'atenció social primària i el nivell d'inversió en Plans d'Ocupació i Formació, unes aportacions totes elles existents fins l'any 2010. Per últim la moció del PSC també demana que es publiqui la informació sobre les dades de les beques menjador i el grau de cobertura de la població d'infants que es troben en risc pels diferents municipis de Catalunya.
 

Els socialistes formulen aquesta demanda en forma de moció en un moment, diuen, d'inici de la recuperació econòmica i amb l'objectiu que aquesta sigui sostenible i garanteixi la recuperació social. El proper Ple de la Paeria tindrà lloc divendres 28 de juliol i molt probablement serà el darrer abans de l'1-O, ja que a l'agost no se'n celebra cap i al setembre és complicat fer-lo perquè coincideix el divendres que s'hauria de fer amb la Fira de Sant Miquel i les Festes de Tardor.

 

Comentaris