El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC, “perplex” amb Forcadell per no voler abordar la llei del referèndum
  • CA

 

El diputat del PSC i secretari segon de la Mesa del Parlament, David Pérez, ha expressat aquest divendres la seva “perplexitat” perquè no s’hagi inclòs la llei del referèndum en l’ordre del dia de la propera reunió de la Mesa, fixada per a dimecres 16 d’agost. En declaracions a Europa Press, ha explicat que els sorprèn que la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, no l’hagi inclòs malgrat que és una llei que va ser registrada per JxSí i la CUP a finals de juliol. El PSC rebutja aquesta llei però considera que, si s’ha registrat, hauria d’abordar-se si s’admet a tràmit o no en la reunió de la Mesa del dia 16, ja que assegura que és el procediment habitual.

“Preguntarem a la presidenta els motius”, conclou el diputat socialista, que exposa que el procediment habitual és debatre l’admissió a tràmit de les normes en la primera reunió de la Mesa després que s’hagin registrat.

 

Antecedents

 

Forcadell ha convocat aquest divendres per a dimecres a les 10 hores una reunió de la Mesa, la primera després del període estival pel qual el Parlament ha estat sense activitat. La sorpresa és que no ha inclòs en l’ordre del dia l’admissió a tràmit de la llei del referèndum, malgrat que és una norma impulsada pel seu partit, JxSí, i la CUP.

 

La decisió de no incloure-la es produeix després que la setmana passada el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, advertís que portaria la llei davant el Tribunal Constitucional (TC) si la Mesa l’admetia a tràmit i no s’esperaria al fet que arribés al ple, com ha fet fins ara quan ha impugnat una norma catalana. Fonts parlamentàries consultades per Europa Press expliquen que la presidenta podria ampliar l’ordre del dia abans del dimecres i incloure la llei, però ara com ara no ho ha fet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa