El PSC no es planteja la ruptura de vot i manté el "no" a Rajoy

Reclamaran a la gestora que es pregunti a les bases qualsevol canvi de posició a la investidura

 

L'executiva del PSC no ha posat sobre la taula trencar la disciplina de vot de cara a la investidura. Ho ha assegurat en roda de premsa el president de partit, Àngel Ros, després que l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i aspirant a la primera secretaria, Núria Parlon, ho plantegés arran del Comitè Federal del PSOE i la dimissió de Pedro Sánchez aquest dissabte. De fet, l'executiva del PSC, convocada extraordinàriament, ha lamentat de forma "unànime" les fets de dissabte a Ferraz, que deixa el PSOE "sense lideratge" i que "impedeix" el vot de la militància per decidir la investidura. Precisament en aquest sentit, els socialistes catalans mantenen el seu 'no' a Rajoy i reclamaran a la gestora que es pregunti a les bases qualsevol canvi de posició a la investidura. A l'espera de superar el seu congrés, el PSC ha nomenat Àngel Ros, Assumpta Escarp, Antonio Balmón i Núria Marín membres d'una comissió per mantenir el contacte amb la gestora.

Lectura "unànime" del PSC, ha assegurat Àngel Ros, sobre el Comitè Federal del PSOE que aquest dissabte es va traduir en la dimissió del fins ara secretari general, Pedro Sánchez. I en negatiu "tant en les formes com el resultat", ha precisat, per "la mala imatge i per decebre expectatives" cap a una sortida "de progrés" a l'Estat i en la relació amb Catalunya. Dos dies després del Comitè Federal, els socialistes catalans mantenen el seu 'no' a la investidura de Mariano Rajoy –el termini acaba a finals d'octubre. "No hi ha cap motiu per donar-li suport amb abstenció o vot a favor, i encara més des de Catalunya", ha afegit Ros en una aposta pel diàleg i la reforma federal de la constitució. "La nostra posició és inequívoca" i en aquest sentit han conclòs que qualsevol canvi de postura des de la gestora socialista ha de ser consultada amb les bases. De fet, així ho traslladaran als òrgans de govern del PSOE. Si la gestora opta per facilitar la investidura de Rajoy –"entenem que no té competència per fer-ho"-, els socialistes catalans exigiran una consulta a la militància socialista. 

 

En qualsevol cas, Ros ha admès que si Rajoy no troba altres alternatives l'Estat s'encamina a terceres eleccions. "És evident que avui estem més a prop que Rajoy sigui president que abans del cap de setmana", ha lamentat Ros en argumentar que una abstenció no és "alternativa de progrés" als populars.Els socialistes catalans estan en fase precongressual i aquest és el motiu pel qual de moment cap dirigent del PSC formi part de la comissió gestora del PSOE. Això sí, els socialistes han nomenat una comissió formada per Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat; Antonio Balmón, secretari de coordinació institucional; Assumpta Escarp, secretària d'Organització, i Ros. La intenció és que aquesta delegació traslladi la veu del PSC a la gestora. De moment sobre la taula del PSC tampoc hi ha revisar el protocol de relacions amb el PSOE. "No és la preocupació de l'executiva ni ha de ser element fonamental". Ros tampoc augura que sigui així durant el congrés intern. 

 

Comentaris