El PSC no anirà al TC si la reforma del reglament acaba sent "coherent" amb el dictamen del CGE

Els socialistes sí que prendran "mesures" si JxSí i la CUP pretenen tramitar les lleis de desconnexió per lectura única perquè consideren que el CGE no ho permet

 

El PSC ha explicat que no portarà al Tribunal Constitucional (TC) la reforma del reglament del Parlament si el redactat final que s'aprova dimecres és "coherent" amb el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE). La portaveu parlamentària dels socialistes, Eva Granados, ha dit que això passaria si s'aprova l'esmena de JxSí per recollir els conceptes de "naturalesa o simplicitat" que demanava el dictamen del CGE sobre la tramitació per lectura única. La socialista ha considerat que si això és així el reglament no permetria tramitar per lectura única ni la llei del referèndum ni la de transitorietat jurídica i per això ha avançat que si les registren per tramitar-les per aquesta via llavors els socialistes sí que prendran "mesures". 

Granados ha valorat que el dictamen del CGE "desmunta l'estratègia" de JxSí i la CUP de tramitar per lectura única la llei del referèndum i la de transitorietat jurídica i ha apuntat que cal esperar a veure com queda el redactat final.

 

 

Segons Granados, l'aprovació del text amb aquesta esmena "impediria la tramitació per lectura única" d'aquestes dues normes i entendrien que el reglament "queda subsanat". Ha afegit que el dictamen també recull que les normes que es tramiten per aquesta via única han de ser d'"escassa" rellevància i ha apuntat que aquest no seria el cas. Amb tot, ha defensat que el reglament no permet aquesta tramitació però ha dit que són conscients de la voluntat del Govern i per això estaran "molt vigilants" de l'ús que es faci del reglament. 

Granados ha explicat així que "en un primer moment" no portarien la reforma del reglament al Tribunal Constitucional però sí que emprendrien mesures si finalment es pretén tramitar les dues lleis per lectura única. "Sabem el que volen fer i llavors sí que ens activaríem", ha declarat.

 

Comentaris