El PSC i JxCat governaran junts al Consell Comarcal del Baix Penedès

L’acord garanteix a les dues forces la majoria absoluta del ple

El PSC i Junts per Catalunya han tancat un pacte per governar junts al Consell Comarcal del Baix Penedès. L’acord, signat aquest dijous, permet sumar els 12 representants socialistes i els 8 postconvergents, fet que garanteix la majoria absoluta del plenari. “Ambdues formacions considerem que aquest acord és un clar exemple de diàleg i convivència entre sensibilitats polítiques diferents, que té com a únic objectiu millorar els serveis que es presten a les ciutadanes i ciutadans del Baix Penedès”, sostenen els dos partits en un comunicat difós aquest divendres. L’entesa també estableix que l’alcalde de l’Arboç, Joan sans (PSC) serà el nou president de l’ens.

Entre els principals punts programàtics del pacte de govern comarcal, hi ha potenciar la Xarxa d’Ocupació, atraure inversors, millorar la mobilitat entre els municipis i comarques properes, i desenvolupar el turisme, els serveis i la indústria lligada a l’economia del coneixement. Al mateix temps, PSC i JxCat també marquen com a prioritats augmentar la despesa social i fomentar la protecció mediambiental.

Ara fa quatre anys, CiU va arribar a una macro entesa amb el PSC, ERC i ICV, fet que va garantir una majoria àmplia del plenari, liderat per la vendrellenca Eva Serramià (CiU). Els republicans, però, van abandonar l’acord a mig mandat.

 
 

Comentaris (1)
Groc Fa 3 mesos
JxC ,escalan llocs que els i han negat els vots Per els mes inocens "tots" son iguals. L'ANC tan partidista amb els "ex" deuen estar molt satisfets.