El PSC guanya a Catalunya i l'independentisme es manté el 10-N, segons La Vanguardia

El partit d'Albert Rivera perdria 16 escons a Espanya, i el PP i PSOE guanyarien escons

El PSOE i el PP millorarien notablement els seus resultats a les eleccions del 10-N respecte els darrers comicis espanyols del 28 d'abril, segons un sondeig de GAD3 de 'La Vanguardia'. Els socialistes es reforçarien amb 11 escons més i gairebé tres punts percentuals, mentre que els populars es consolidarien com a primer partit a l'oposició amb un augment de gairebé 20 diputats –de 66 a 85–. Segons el sondeig, Unides Podem en perdria 5 i passaria de 37 a 42, mentre que Ciutadans seria el més perjudicat per la repetició amb 16 diputats menys, de 41 a 57. Pel que fa als partits independentistes, ERC es quedaria amb dos diputats menys i passaria de 15 a 13, mentre que JxCat es mantindria als 7 actuals. D'altra banda, també canviaria el guanyador de les eleccions a Catalunya, que passaria d'ERC al PSC, per un marge de més de 4 punts. Ciutadans perdria dos diputats catalans i En Comú Podem tindria un descens molt lleu.

Vox també empitjoraria resultats en aquestes noves eleccions, amb 5 diputats menys, mentre que el PNV es mantindria a 6 i Bildu es quedaria amb 3. Segons el sondeig publicat, el bloc progressista de socialistes i Unides Podem es quedaria amb 171 diputats, de manera que amb els 6 del PNV en tindrien suficient per la majoria absoluta i no necessitarien el suport de les formacions independentistes. La suma de PP, Cs i Vox es quedaria als 147 diputats.

Al sondeig també es recull que el 43% d'espanyols considera que president en funcions, Pedro Sánchez, ha estat el culpable de la repetició electoral, mentre que el 35% considera que són tots els líders els responsables. D'altra banda, un 32% prefereix un pacte de govern entre socialistes i Unides Podem.

 
 

Comentaris (7)
Joan Fa 4 mesos
Units (Podem) de 37 a 42 en guanyaria 5, per tant no els perdria com diu la notícia. Ciutadans de 41 a 57 en guanyaria 16, per tant no els perdria. De tota manera, les enquestes ja sabem el que són, si l’encerto, l’endevino
Joan Fa 4 mesos
Units (Podem) de 37 a 42 en guanyaria 5, per tant no els perdria com diu la notícia. Ciutadans de 41 a 57 en guanyaria 16, per tant no els perdria. De tota manera, les enquestes ja sabem el que són, si l’encerto, l'endevino
Vanguardia = monarquia, Fa 4 mesos
Spain game over = dissolució en breu.
jo Fa 4 mesos
Home si u diu la vanguardia ja està tot dit. I una me...
Ramon Fa 4 mesos
Ja ni es planteja que ERC deixi de sabotejar la unitat catalana.
Lisa Fa 4 mesos
La Vanguardia=credibilitat 0
Què dieu què? Fa 4 mesos
Si si... "El Psoe guanya a Catalunya"...jiji. JA HO VEUREU, JA!
Tonto Fa 4 mesos
Payaso si sois cinco y el fajin este, que tonto eres.