El PSC exigeix a l'Estat que pagui els 1.400 milions que demana Catalunya

Ha reiterat que el PSC no donarà suport a uns pressupostos que no prevegin la partida en matèria de Successions

El líder parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha afirmat que l'Estat ha de pagar el 2011 els més de 1.400 milions d'euros que deu a Catalunya pel Fons de Competitivitat. Els socialistes catalans responen així a la demanda formulada pel Govern, que aquest dimarts els ha desafiat a plantar-se si el Govern espanyol presidit per José Luis Rodríguez Zapatero segueix sense pagar a Catalunya els diners que deu.

En roda de premsa al Parlament, ha assegurat que el Fons de Competitivitat no pot ser una excusa perquè l'executiu d'Artur Mas dilati més la presentació dels comptes del 2011 perquè ha de pressupostar per a aquest exercici el que deu l'Estat en aquest concepte.

"Es deu i s'ha de pagar -el Fons de Competitivitat-. El nostre posicionament en això és inequívoc. El que ens temem és que el Govern no està negociant o no està negociant bé", ha sentenciat.

En un context de retallades pressupostàries, Nadal ha reptat el Govern a preveure també en els pressupostos del 2011 els entre 400 i 600 milions que rebria si reconsiderés eliminar l'impost de successions. "Ni tan sols demanem que incompleixi el seu programa electoral. El que diem simplement és que aquest any no. Si la situació és tan dramàtica com diu el Govern no és moment per suprimir successions", ha conclòs.

 
 

Comentaris