El PSC demana a Torra que no es comporti com un "hooligan" i respecti els pactes municipals

demana a ERC que no barregin "llibretes ni negociacions" de cara a la investidura de Pedro Sánchez

El secretari d'organització de PSC, Salvador Illa, ha demanat al president del Govern, Quim Torra, que s'atengui al seu rol institucional, que representi a tots els catalans i que no es comporti com un 'hooligan'. "Amb les seves manifestacions, es comporta més com un 'hooligan' que com el president de Catalunya", ha carregat Illa, que creu que és "inacceptable" que negui la legitimitat d'alguns pactes municipals. "No hi ha pactes legítims o il·legítims", ha afegit Illa, en referència a les declaracions de Torra en al·lusió a l'acord trencat entre JxCat i PSC a Santa Coloma de Farners. A més, Illa ha expressat "preocupació" per les mostres d'intolerància viscudes en aquesta mateixa població o a la plaça Sant Jaume, "potser esperonades per alguns dirigents".

Illa ha lamentat que en alguns punts de Catalunya es viu un clima "carregat" i "gens convenient" que abans no es vivia. Amb aquest panorama, s'ha compromès que la seva formació, amb els seus alcaldes i regidors, treballaran per a assegurar la convivència. "Hi ha declaracions que no ajuden. ÉS inacceptable que Torra divideixi els catalans i que digui que hi ha pactes il·legítims. Tots els pactes que es fan d'acord amb la llei són legítims", ha reivindicat.

El dirigent socialista també ha instat Torra a tenir una actitud "adequada" d'acord amb el seu paper com a president de la Generalitat, així com la seva família. "I no és la de despenjar quadres", ha reblat.

En una altra línia, Illa ha demanat a ERC que no es barregin "llibretes ni negociacions" de cara a la investidura de Pedro Sánchez després de la situació viscuda a Barcelona, en què la candidatura republicana ha quedat exclosa de l'alcaldia. En aquest sentit, ha expressat que els resultats del 28-A van ser "molt clars", que Sánchez no té alternativa i que obstaculitzar el què els ciutadans van expressar a les urnes "ni és un bon camí, ni arriba a cap banda".

 
 

Comentaris