El PSC demana a l'alcalde de Blanes "que rectifiqui" per la seva defensa del referèndum

El partit ha enviat instruccions als seus alcaldes perquè no participin en el referèndum, però alguns municipis s'han desmarcat

 

El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha demanat aquest dilluns a l'alcalde socialista de Blanes, Miquel Lupiáñez, "que rectifiqui" per les seves polèmiques declaracions en defensa del referèndum. En una piulada a Twitter, Illa ha dit que les opinions de Lupiáñez "no reflecteixen el pensament del PSC" i que per això li ha demanat que rectifiqui. El missatge d'Illa ha estat retuitejat pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha insistit en diverses ocasions en què els alcaldes socialistes no col·laboraran en cap referèndum il·legal com l'anunciat per a l'1 d'octubre. Lupiáñez ha defensat aquest dilluns que a Catalunya hi ha valors que es viuen d'una altra manera en la resta d'Espanya, "igual ocorre a Dinamarca respecte al Magreb". També ha assegurat que a Catalunya la societat "es mou més per esperit de construcció, d'avançar, d'esforç, de responsabilitat, de compromís".

 

El PSC va enviar instruccions als seus alcaldes perquè no participin en el referèndum, però alguns municipis com el de Lupiáñez, Girona i Terrassa s'han desmarcat d'aquesta directriu i han dit que no ho impediran. En una entrevista d'Europa Press, el nou dirigent de la Comissió Permanent del PSOE i alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, va dir el dissabte que aquest tipus de posicionament són a "títol personal" i que la línia del partit és unànime.

 

Comentaris