El PSC creu que l'independentisme acabarà acatant la interlocutòria de Llarena

Pedret accepta que no s'alterin les majories i demana que ERC i JxCAT entenguin que la solució és la substitució temporal

 

El grup parlamentari del PSC considera que ERC i JxCAT han marejat la perdiu sobre la suspensió dels presos polítics i diputats dictada pel jutge del Suprem Pablo Llarena. Després que s'hagi anunciat un acord sobre aquesta qüestió, el diputat Ferran Pedret ha valorat les possibles sortides que pot implicar el pacte: "Al final les solucions condueixen a la substitució temporal de diputats del mateix grup, això ho sabíem fa tres mesos, i si s'ha allargat tant és per l'intent de dissimular que al final acabarà essent un compliment de la interlocutòria". 

 

 

Pedret ha lamentat que la decisió de la Mesa de dur a la Comissió de l'Estatut la suspensió "es podria haver fet fa tres mesos", tot recordant que aquest procediment "ha de seguir uns passos i uns tràmits, que difícilment es poden resoldre abans del 2 d'octubre". El PSC ha deixat clar que "no entendríem que es volgués sotmetre a votació una resolució del poder judicial a través del poder legislatiu". I per altra banda, el PSC també ha remarcat que la interlocutòria no exigeix en cap cas que es deixi l'acta de diputat, "exhibir com un triomf de la negociació que ningú no deixi l'acta és peculiar", i que no s'alteri l'aritmètica parlamentària, cosa que tampoc no demana la interlocutòria, "perquè obre la porta a una delegació de vot ad hoc". És per això que el PSC espera que el resultat de l'acord sigui la substitució temporal, tal i com indicava Llarena en el seu escrit. El PSC estudiarà els detalls de la proposta, però avança que la seva posició és que "cal donar compliment a la interlocutòria, sense alterar majories i substituint els diputats".  

 

Comentaris