El PSC creu que els 'Comuns' són ambigus en la lluita contra l'independentisme

Els socialistes asseguren que la ciutadania "mereix" saber si CatComú està a favor o no de la independència, tot i que dubten que vulnerin la llei espanyola

 

 

 

El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha reclamat al comuns un "posicionament clar" sobre la independència i s'ha mostrat convençut que no faran res "que contravingui la llei". D'aquesta manera, Illa ha valorat la decisió de Catalunya en Comú d'entendre l'1-O com una mobilització i les paraules de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assegurant que posarà "totes les facilitats" per votar l'1-O. Illa ha expressat el seu respecte pel plantejament d'aquesta formació política però li ha recriminat que davant d'un fet tan "transcendental" com és l'anunci del referèndum, la ciutadania "mereix saber si són partidaris o no de la independència".

Illa ha defensat que el PSC té una postura "clara" davant de la proposta de referèndum per la independència i sobre el projecte independentista. "La ciutadania mereix que tots siguem clar respecte què farem l'1-O i si som o no independentistes", ha dit. Per això, ha dit que "al final caldrà tenir una postura clara" i ha instat els comuns a fixar-la "quan estimin oportú".  Sobre les paraules de Colau, Illa ha afirmat que no se li "passa pel cap" que ningú, i en particular els comuns, "pugui fer res que contravingui la llei". En aquest sentit, els ha instat també a expressar el seu plantejament sobre si es "vulnera" la llei l'1 d'octubre.

 

Comentaris