El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC confirma que no portarà el reglament al TC ara
  • CA

 

El grup parlamentari del PSC ha reiterat que no interposarà recurs davant del Tribunal Constitucional (TC) contra la reforma del Reglament del Parlament aprovada aquest dimecres ara però ha alertat que sí ho farà si es pretén utilitzar la lectura única per a les lleis de desconnexió. En un comunicat, ha considerat que el text final aprovat “acota de forma explícita” l’ús del procediment de lectura única als projectes o proposicions de llei la naturalesa i la simplicitat dels quals ho permeti “tal com demanava el Consell de Garanties Estatutàries”. Entenen que la reforma aprovada “impedeix” que es pugui fer servir aquest procediment per les lleis del referèndum o de transitorietat. Per això, ha dit que si es volgués utilitzar llavors sí que interposarien “d’immediat” el corresponent recurs d’empara davant del TC.

Els socialistes han fet aquesta valoració després que el president del PPC, Xavier García Albiol, els hagi acusat de “posar-se de perfil” i els hagi reclamat que se sumessin al recurs que presentaran PPC i Cs. 

 

Els socialistes han celebrat l’aprovació d’una esmena presentada per ells que expliquen que fa que “sempre, sense excepció possible, s’hagi de produir la publicació de proposicions i projectes de llei abans del seu debat i votació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa