El PSC coincideix amb Zapatero i creu que cal reduïr més els comptes públics

La portaveu d'Economia, Rocío Martínez-Sampere, creu que si Zapatero demana més estalvi vol dir que el pla del Govern no compleix els límits establerts

La portaveu d'Economia del PSC al Parlament, Rocío Martínez-Sampere, ha insinuat que el pla de reducció pressupostària del Govern no compleix els mínims exigits. Sampere no ha volgut valorar avui el fet que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, demanés més reducció pressupostària a Catalunya. En tot cas, ha dit que suposa que el president espanyol ha demanat més reducció perquè el pla de Mas no compleix l'objectiu del 1.3% del dèficit.

La socialista ha argumentat que no pot opinar sense haver vist el pla d'estabilitat del Govern, i ha denunciat que el seu grup el desconeix tot i que el president de la Generalitat, Artur Mas, ja li ha ensenyat a Zapatero, al rei i alguns mitjans de comunicació.

Ha carregat contra el conseller d'Interior, Felip Puig, per parlar de "reduccions lineals de despesa" sense concretar-les, i ha considerat que aquesta no és la manera d'afrontar l'exigència del dèficit. Ha criticat, a més, la "frivolitat" amb que el Govern està tractant aquestes qüestions, amb declaracions de Puig en lloc de donar la cara Artur Mas, el conseller d'Economia o el portaveu del Govern.

D'altra banda, ha negat que la caixa de la Generalitat estigués buida quan es va produir el canvi de govern, com diu CiU, sinó que hi havia 2.000 MEUR de liquidesa, de tresoreria, a l'hora de fer el traspàs de poders.

 
 

Comentaris