El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC aspira a fer del govern espanyol el ”més influent a Europa”
  • CA

El PSC ha presentat aquest diumenge la candidatura a les eleccions europees del 26 de maig, una llista encapçalada per l’actual eurodiputat Javi López. López ha destacat que són uns comicis amb ”caràcter existencial pel futur d’Europa”. Ha alertat que els resultats tindran conseqüències pel projecte europeu que ”per primera vegada” es veu amenaçat per l’extrema dreta. Per això, López aspira a un bon resultat per aconseguir que el socialisme espanyol sigui el ”més influent” al parlament europeu i situa el govern espanyol com el ”més rellevant de la socialdemocràcia europea” durant el proper mandat. El mateix dia en què el tribunal Suprem es reuneix per resoldre la candidatura de Puigdemont, Comín i Ponsatí el 26-M, López ha manifestat respecte als processos judicials.

 

Davant la possibilitat que, en funció del Brexit, els socialistes espanyols assumeixin la presidència del grup parlamentari socialista europeu, López no s’ha volgut posicionar sobre què suposaria aquesta presidència pel conflicte entre Catalunya i Espanya i ha destacat només que cal que la delegació socialista espanyola sigui ”la més àmplia” i per tant, a Brussel·les el govern ”més rellevant de la socialdemocràcia europea” serà el govern espanyol. Per López, aquest fet per Catalunya significarà que els socialistes catalans seran ”més influents” al parlament europeu defensant el ”projecte de convivència i federal” per a Europa i Catalunya que continua amb ”l’estela” dels 40 anys de feina. 

S’ha mostrat esperançat dels resultats després del 28-A, i ha destacat el candidat del PSOE, Josep Borrell, com el català ”amb més solvència i prestigi” que s’espera que sigui ”el més influent” els propers anys. Per Lopez, després de cinc anys de ciris a Europa amb el Brexit, la crisi econòmica i la crisi dels refugiats, cal ”reivindicar” l’Europa social que dona sentit al projecte comú. Per això, considera que el PSC referma el compromís per una Europa ”sense fronteres, cooperant i tolerant que no està abstreta de les seves nacions”. Per López el resultat del socialisme espanyol al Congrés ha enviat un missatge a Europa ”d’esperança que les coses es poden fer diferent” i per això creu que li pertoca liderar ”amb responsabilitat” el conjunt de l’esquerra europea”.  
 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa