El PSC acusa Zapatero de mentir

Nadal diu que no "hi ha cap excusa" perquè el govern espanyol no pagui enguany els 1.450 milions del fons de competitivitat

El PSC ha demanat avui al Govern del PSOE que pagui a Catalunya el que li correspon fent honor a l'acord de finançament que es va signar el juliol del 2008. Concretament, el president del grup del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, ha assegurat que "no hi ha cap excusa" perquè el Govern, aquest any, no doti econòmicament el fons de competitivitat.

Això ha dit després que el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, assegurés que aquest fons, que donaria a Catalunya fins a 1.450 milions, no es liquidarà fins al 2013, malgrat que l'acord de finançament indica que hauria de fer-se a partir d'aquest any.

"L'acord de finançament diu que -el pagament- ha de ser a any vençut dins d'aquest any; no hi ha lletra petita", ha assegurat. El que diu el Govern "no és veritat, s'ho estan inventant", ha assegurat respecte a la negativa del Govern a dotar aquest fons.

Hi havia un pacte amb Ryanair

Nadal també ha criticat el Govern per com han portat les negociacions amb Ryanair. "No es pot posar en risc una cosa que representa un valor afegit per a l'economia gironina d'un valor de 200 o 300 milions", ha indicat. I ha assegurat que CiU, quan era a l'oposició, va aprovar les ajudes que ara reclama la companyia irlandesa.

 
 

Comentaris