El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC acusa Mas d’haver-se "llençat als braços" del PP
  • CA

La diputada del PSC Rocío Martínez-Sampere ha insistit aquest divendres en “exigir” al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que “compleixi amb Catalunya” i que pagui aquest 2011 els 1.450 MEUR del fons de competitivitat. Martínez-Sampere ha remarcat que “en cap moment ha dit que no el pagarà”, sinó que la discussió està situada en si es fa aquest 2011 o al 2013, l’any de liquidació.

“Exigim a Zapatero que compleixi amb Catalunya”, ha dit clarament. Al mateix temps, però, la diputada socialista també ha exigit a Artur Mas que “compleixi amb els ciutadans de Catalunya i es responsabilitzi de governar-los en un moment que s’han de prendre decisions complexes i difícils”.

Martínez-Sampere ha dit que, si els esforços que Mas demana als ciutadans tenen sentit, tindrà el seu suport, però “com que només diu que està disposat a beneficiar 500 persones i perjudicar la pràctica totalment dels ciutadans, per aquest camí no”, en referència a la reforma de l’impost de successions.

Sobre l’entrevista de Mas a TV3, Rocío Martínez-Sampere ha lamentat que el president volgués canviar “la imatge de la tisora per la imatge de la guardiola” evitant parlar de retallades, mentre que “va donar per morta la via estatutària”. En aquest sentit, ha denunciat que “no tenim clara quina és l’opció” de l’executiu de Mas amb l’autogovern de Catalunya. Martínez-Sampere ha insistit en la “incoherència política” de Mas de votar a la consulta del 10 d’abril per la independència i que no s’hi pronunciï a favor al Parlament.

La diputada del PSC veu Mas “llençat un cop més als braços del PP”, tot posant com a exemple de “senyal claríssim” d’aquest acostament l’aprovació de la reforma de l’impost de successions per part del Govern, ja que els populars “fomenten” la política d’eliminar “tots els impostos possibles”. “És un signe clar de qui vol agafar-se de la mà per tirar endavant el país”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa