El PSC acusa el Govern de crear "un alarmisme injustificat"

Nadal diu que el pla d'estabilitat només és una operació de maquillatge

El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha qualificat "d'operació de maquillatge" el pla de xoc del Govern per reduir el dèficit, i ha acusat CiU de crear 'un alarmisme injustificat' amb la situació financera de la Generalitat.

Per Nadal, el nou Govern s'ha dedicat a "plantejar un conflicte" dient que adreçarà uns comptes "desordenats", però "amb desconeixement de com estan les coses", perquè encara no té sobre la taula l'auditoria financera externa que va encarregar.

El cap de l'oposició ha recordat que, des de l'any 2008, l'anterior tripartit ja havia aprovat "retallades successives", algunes de les quals "molt doloroses", com ara la baixada de sou dels funcionaris.

Inventar conflictes


Nadal considera que el govern, apart de l'àmbit econòmic, també s'inventa altres conflictes. I ha fet referència a les declaracions de la vicepresidenta Joana Ortega, qui segons Nadal, ahir va "fabricar un conflicte que no ha existit" quan va anunciar un canvi en les relacions entre l'executiu i la comunitat jueva, que amb el tripartit eren tibants. Problemes del passat que Nadal ha negat.

Finalment, el portaveu socialista també ha definit com "el Govern de la passivitat" l'actual executiu. Per al president del grup parlamentari del PSC, aquesta desídia s'ha pogut veure, aquesta mateixa setmana, davant l'anunci de tancament de la planta de la multinacional Yamaha i el conflicte amb els maquinistes de Rodalies.

 
 

Comentaris