El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC acusa el Govern d’"inventar-se" les exigències de Madrid
  • CA

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha acusat el Govern d’Artur Mas d'”inventar-se” les noves exigències sobre el dèficit que segons Ciu proposa ara el Govern espanyol.

“Ara s’inventen unes preteses noves exigències del Govern d’Espanya per reduir la despesa. No hi ha cap nova exigència”, ha assegurat aquest dijous Iceta, en un apunt en el seu bloc. I és que segons Iceta, el que està fent el Govern és “crear una gran cortina de fum per ocultar la seva política de retallades socials”.

El socialista ha assegurat que és possible complir amb els objectius difícils “de manera ben diferent”, cosa que és possible renunciant a les promesa electoral de CiU d’eliminar totalment l’Impost de Successions i Donacions.

Iceta ha assegurat que el dèficit de l’1,3% del PIB que com a màxim ha de tenir el Govern no és nou, sinó que es va acordar el 2008 per part del Consell de Política Fiscal i Financera. Segons Iceta, si aquest objectiu de dèficit s’incompleix, això seria responsabilitat del Govern, fet que repercutiria en la credibilitat de les finances catalanes.

També ha sostingut que Mas té l’obligació d’incorporar en els seus pressupostos els 1.450 milions que l’Estatut preveu en concepte del fons de competitivitat que, de no dotar-se, seria “responsabilitat exclusiva” del Govern espanyol.”El Govern de Mas ha de deixar de jugar amb les xifres i parlar de maquillar-les, i presentar de seguida els pressupostos”, ha indicat Iceta.

També ha lamentat que el Govern de CiU pretengui “defugir les responsabilitats” reivindicant el pacte fiscal, quan segons l’acord de finançament autonòmic vigent, aquest s’ha de revisar el 2013.

Nadal també diu que és un engany

En la mateixa línia també s’ha pronunciat el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal.”No és veritat, s’ho estan inventant”, ha assegurat Nadal en roda de premsa des del Parlament, on ha indicat que el Govern intenta crear enemics allà on no n’hi ha.

“Ningú està obligant ningú, ningú obliga el Govern de la Generalitat a fer retallades del 20%. És intolerable que creu problemes allà on no n’hi ha”, ha indicat Nadal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa