El PSC, a Torra: "Vostè està amb els Mossos d'Esquadra o amb els CDR?"

Illa demana explicacions al president de la Generalitat i que aclareixi "si aposta per l'ordre o per atiar el conflicte a Catalunya"

 

El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, s'ha dirigit aquest dilluns al president de la Generalitat, Quim Torra, i li ha reclamat que aclareixi "si està amb els Mossos d'Esquadra o amb els CDR". "No és possible instar els Comitès de Defensa de la República a seguir collant i, en paral·lel, ser el màxim comandament dels Mossos", ha criticat Illa, que igualment ha reclamat al president Torra que digui clar "si aposta per l'ordre o per atiar el conflicte a Catalunya". "Hem d'interpretar les seves declaracions d'avui en el sentit que la Generalitat es farà càrrec dels desperfectes que es provoquin als béns públics a Catalunya?", ha insistit el secretari d'organització del PSC, que també ha volgut explicitar el "ple suport" del PSC a l'actuació policial dels Mossos d'Esquadra de dissabte passat per separar la marxa de Jusapol i la contramanifestació independentista.

 

 

Paral·lelament, Illa ha fet una crida a la no conculcació dels drets dels ciutadans de Catalunya que no vulguin participar en les manifestacions d'aquest 1 d'octubre. "Estem a favor del dret de manifestació, però reclamem que sigui de manera pacífica, democràtica i sense alterar la convivència ni conculcar els drets de la resta de ciutadans", ha comentat el secretari d'organització del PSC, que ha valorat el primer aniversari de l'1-O recuperant el missatge "plenament vigent" que Iceta va donar aquell mateix dia fa un any. "Els incidents de l'1-O van suposar el fracàs de la política: va ser un greu error convocar un fals referèndum que no reunia cap tipus de garantia així com la resposta que va donar el govern de Rajoy", ha assenyalat Illa. "Cal apel·lar al diàleg entre Catalunya i Espanya per resoldre un conflicte que és polític", ha recalcat el secretari d'organització del PSC, que en aquest sentit ha fet una crida a "aprofitar d'una vegada la finestra d'oportunitat que suposa tenir el govern Sánchez".

 

Comentaris