El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El primer diputat invident de la democràcia catalana
  • CA

A les bancades del Parlament del Parlament de Catalunya avui hi haurà Anabell, la gossa pigall de Josep Maria Llop (CiU), el primer diputat invident de la democràcia catalana, que avui s’estrena com a parlamentari després de la renúncia d’alguns consellers.

Llop ja va ser el primer alcalde invident de Catalunya quan ho fou de la Palma de Cervelló (El Baix Llobregat) i ara torna a escriure història en convertir-se en el primer diputat cec.

El Parlament, segons ha explicat ell mateix és “un lloc hostil” per qui no hi veu – grans espais, molts d’ells comunicats de forma laberintica i moltes escales-, però espera habituar-s’hi aviat. L’objectiu és “treballar de forma normal”, no només en interessos dels discapacitats. Això sí, defensant la igualtat d’oportunitats per tothom.

I afegeix: “Tinc plena confiança que aquesta integració en el Parlament serà fàcil i que les persones fan que un entorn hostil sigui plenament acollidor”. En aquesta tasca, Anabelle serà clau. I també els seus companys, tant els del seu partit com la resta, confia.

Familiaritzant-se amb l’entorn gràcies a la ONCE

De fet, dimarts a la tarda ja va estar recorrent un cop i un altre els espais pels quals es mourà durant els propers quatre anys acompanyat d’una tècnica de la ONCE, per tal de familiaritzar-se amb l’entorn. També té a la seva disposició uns llibres en braille que reprodueixen plànols tàctils de l’edifici, tot i que diu que no li fan gaire servei.

Llop ha entrat al Parlament després que alguns dels membres del nou govern renunciessin a les seves actes després d’accedir a l’executiu, tal i com els va demanar el President Mas. El nou diputat anava al lloc número 38 de les llistes de CiU per Barcelona, on el partit va aconseguir 35 escons.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa