El president dels jutges subratlla la necessitat que "l'Estat sigui fort a Catalunya"

Manuel Almenar denuncia "pressions" a magistrats per part de representants públics

El president de l'Associació Professional de la Magistratura (APM), Manuel Almenar, ha assegurat que les "pressions" a jutges i magistrats a Catalunya "mai aconseguiran l'objectiu que pretenen", assegurant que el poder judicial "es mantindrà fidel als seus principis sempre i en tota ocasió i, per descomptat, a la seva independència". Almenar ha assenyalat que els jutges allí, "igual que altres funcionaris públics, estan sotmesos a una pressió que fins ara no es podia preveure perquè les pressions no acostumen a ser dels poders públics i de l'entorn d'aquests poders públics", però ha insistit que "els jutges mantindran el compromís que van assumir quan van entrar en la carrera judicial, que és guardar i fer guardar la Constitució".


"El que ha succeït a Catalunya és que el que al principi era un conflicte polític, que existeix, s'ha tractat de resoldre per les vies de fet, contraposant artificiosament la suposada legitimitat democràtica d'un parlament autonòmic contra la legalitat constitucional en detriment d'aquesta", ha manifestat, reiterant que els jutges són "garants de la Constitució i la llei". Ha recordat que en l'últim any "hi ha hagut 48 jutges que han abandonat la comunitat, enfront dels 21 de l'any anterior", apuntant, a més, que "un altre exemple d'aquesta situació és que en els últims concursos de jutges, una de cada tres places vacants en tota Espanya va ser a Catalunya".

 

 

Enfront d'això, ha incidit en "la necessitat que l'Estat sigui fort a Catalunya", recordant que l'associació va fer com a proposta "aprovar un complement per circumstàncies especials per als jutges en aquesta comunitat i confiem que en la nova legislatura es pugui aprovar perquè els jutges que es quedin vegin recompensat el seu treball". "Existeix una independència absoluta del poder judicial, però el que ens preocupa és que aquestes pressions vénen per part de representants públics de Catalunya", ha assenyalat en declaracions a Europa Press, reiterant que "cal preservar aquesta independència judicial".

 

Comentaris (18)
a.toni Fa 9 mesos
En quina classe de pocavergonyes situariem aquest fatxenda, capaç de dir que la" contitucion i la ley" castiguen un jutge honest , treballador que compleix l'horari de treball , ( al costat de altres que s'escaquegen hores i dies) perquè en el seu temps lliure escriu ?
xup Fa 9 mesos
pobre pallasso, eta cagat, pot se si que tindras que marxar per cames
Marcos de Irujo Fa 9 mesos
Bueno, debe ser fuerte, en Inversiones, que se realicen efectivamente y no se queden en la Ley de Presupuestos y finalmente se inviertan en otros lugares, debe ser fuerte en eso, no en agredir a los ciudadanos que quieren votar, que ni es delito ni pueden hacerlo. Los Jueces deben juzgar a los agresores, policias nacionales y guardias civiles, a sus mandos, al Ministro y al presidente del gobierno que ordenó la agresión... es fácil, si quieren ser fuertes, que cumplan las leyes, los ciudadano
josep Fa 9 mesos
A catalunya el que cal es destruir per qualsevol mitjà l'estat español
Rafols Fa 9 mesos
Que no us heu fixat que és un clon del Federico Jiménez Losantos?
Jose antonio Fa 9 mesos
Kajakajaja, me parto, quins ous que te aquedt fatxenda. Ni puto caso.
Jo mateix Fa 9 mesos
Aquest presi és un ultra . Si de cas poden haver-hi pressions perquè s'apliqui una justícia just no" justeta ". I hi tornen amb la constitució , ja cansa que en parlin tant d'aquesta constitució tan rebregada i manipulada . Anem cap la República i punt .
A cagar a la via Fa 9 mesos
Espanya és un estat podrit i decadent i la seva justícia no té cap garantia. No volem formar part d'aquest estat
Carles Fa 9 mesos
En plé segle XXI, encara hi ha dropos que pensen que els catalans ens xupem el dit?. Au và, alliçonaments no ens calen, a la p. m....¡¡
Prou mentides espanyoles dels que si "pressionen" els drets dels catalans no regionalistes. Fa 9 mesos
La suposada independència judicial, esta sotmesa a la Constitució espanyola, que te varis punts o articles anti democràtics, que varen ser imposats per els militars franquistes, era una constitució de transit, per passar de un regim totalitari a una incipient democràcia, no era una constitució per quedar-se, i ara resulta que aquells com Alianza Popular que hi varen votar en contra, la fan servir per a reprimir els drets de Catalunya, per això aquesta constitució NO es la nostre, i no la
ton c. Fa 9 mesos
independéncia judicial, diu, ui que optimista senyor. Miri facin com els polítics que sembla una desbandada cap a Madrid, allí els volen tots.
ganxó Fa 9 mesos
Senyor meu: Crec que no és així exactament. Ans d'obrir la sebe boqueta de pinyó, repassi els fet d'alguns jutges. La historia ja ha estat escrita.
Pedro Fa 9 mesos
La independencia que pregona ,cada día se manifiesta más al contrario.
ALF Fa 9 mesos
Ho deixidirà el poble no in judge
Els seu principis són llepar culs a Madrid! Fa 9 mesos
Ara ens vindran a explicar allò "que són imparcials" aquesta colla de venuts!. Apa home, a prendre pel ...!
Maite7 Fa 9 mesos
Vaia ,vaia qines coses que passan
Portuguez Fa 9 mesos
🎗 Lei castelhana, tribunais castelhanos, magistrados castelhanos, controlam ad hoc a Catalunha ocupada.
El juez payaso. Fa 9 mesos
No sirve que hable de presiones de cargos políticos. Si las hubo, que de nombres y que diga el tipo de presión. Si no concreta es que se lo inventa. Es obvia la visión ultranacionalista española de este individuo que se supone que es un juez.