El president del TSJC critica els comentaris en xats

Lamenta que el Govern vulgui "deslegitimar" el poder judicial

 

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha lamentat aquest divendres que la Generalitat "busqui deslegitimar davant la ciutadania" el poder judicial, després de les crítiques del Govern als missatges publicats per diversos jutges en un xat intern contra l'independentisme. Tot i mostrar-se en desacord amb algunes afirmacions, considera que és el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) qui ha de "depurar les responsabilitats conseqüents, si n'hi ha".

 

Però, alhora, ha dit que tampoc comparteix que "per elevació, a partir d'unes opinions abocades en entorns privats, s'arribi a qüestionar la probitat i neutralitat dels jutges en el seu acompliment jurisdiccional, o a projectar ombres que debiliten la independència judicial".

 

En un acte d'homenatge al president de la Sala Contenciosa-Administrativa del TSJC Emilio Berlanga, Barrientos ha dit que els jutges són "plenament independents", però "també són ciutadans, és clar, i tenen ideologia pròpia i diversa, només faltaria!". "Però en l'exercici de la funció judicial, són radicalment independents, i ningú avui, en un anàlisi serè i racional, pot posar-ho en qüestió". De fet, ha recordat que la independència dels jutges "està garantida en cada procés pels mecanismes orgànics i processals de la recusació".

 

 

El president del TSJC ha dit que "comparteix" la "preocupació suscitada" pels continguts d'aquests missatges "d'uns pocs jutges" en un xat "privat" entre magistrats. Barrientos diu que no està d'acord amb les afirmacions d'alguns d'aquests jutges, i l'entorn tampoc el considera "apropiat per emetre opinions particulars".

 

Comentaris