El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El president de SCC acusa els CDR de tenir un plantejament “típicament feixista”
  • CA

 

El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, ha enviat una carta al cap de la Generalitat, Quim Torra, on li exigeix que treballi per “recosir” la societat catalana. Al text, enviat aquest dilluns, Rosiñol menciona la tensió d’aquest diumenge durant la marxa convocada per ‘Hablemos Español’ a Barcelona en contra del model d’immersió lingüística i d’escola catalana. Els CDR i centenars de persones que donaven suport a l’Acampada per la Llibertat van impedir que la marxa arribés a la plaça Sant Jaume. En aquest sentit, Rosiñol acusa els CDR de tenir un plantejament “típicament feixista” en considerar que van impedir que “milers de catalans” exercissin el seu dret a manifestar-se. A la carta SCC subratlla que emprendrà les “iniciatives necessàries, també legals” perquè cap dret sigui “vulnerat”. “Si cal, tornarem massivament al carrer com ho vam fer el 8 i 29 d’octubre de l’any passat”, afegeix el text.

 

Rosiñol considera que la tensió de la marxa i la contramanifestació d’ahir és un exemple més de la “trista fractura social” que viu la societat catalana, provocada per “l’obstinació en un procés de segregació política desenvolupat al marge de l’Estat democràtic de Dret”. Segons el president de SCC, aquest diumenge l’autoritat pública i policial va impedir que milers de ciutadans i ciutadanes poguessin exercir els seus drets fonamentals i civils a la lliure manifestació i a la lliure expressió de les seves opinions. “Els responsables de l’ordre públic de la Generalitat i els dirigents dels Mossos van actuar de forma partidista, discriminant així ciutadans catalans per motius de la seva ideologia política (…) i van deixar que grups radicalitzats ocupessin la Plaça de Sant Jaume”, continua el text.

 

En aquest sentit, SCC insta Torra a deixar de governar “només per a la minoria independentista”, i a actuar d’acord a les seves responsabilitats institucionals: “Si vostè i el seu Govern segueixen entestats en voler veure només una part de la ciutadania, si segueixen actuant com a dirigents de part i no com a responsables d’una societat molt plural i diversa, corren el risc cert que més de la meitat de Catalunya deixi de reconèixer-los com a autoritat“, apunta la carta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa