El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El president de la gestora del PSOE espera llimar les diferències amb el PSC
  • CA

 

El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, ha apuntat aquest dijous que espera llimar les diferències amb el PSC pel que fa al model d’Estat o a una eventual abstenció a la investidura de Rajoy un cop els socialistes catalans culminin el procés de. Ho ha dit en relació a la proposta de resolució del PSC del debat de política general que aposta perquè la reforma de la Constitució transformi Espanya en una Federació que reconegui “el seu caràcter plurinacional, juntament amb el reconeixement de Catalunya com a nació”. També per la negativa dels socialistes catalans a donar suport amb una abstenció a la investidura de Mariano Rajoy, i trencar la disciplina de vot –en el cas que Núria Parlón esdevingui primera secretària- si el Grup Socialista ordena aquest vot.

 

Preguntat per l’aposta del PSC per convertir l’Estat en una Federació plurinacional, Fernández ha recordat que el PSOE “està a Granada“, en referència a la declaració que va aprovar a aquesta ciutat. “No ens hem mogut d’allà”. 

“Haurem de resoldre aquesta situació”

No ha volgut fer crítiques al PSC, que “està en un procés intern”, però sí que ha apuntat que “quan surti haurà de parlar amb nosaltres, amb mi i amb qui serà secretari general estable” i “haurem de resoldre aquesta situació”.

 

En tot cas ha recordat que el PSOE ha estat “l’únic” partit que ha fet una aposta per clarificar la seva postura pel que fa al model d’Estat, i ha apuntat a la determinació del partit per tirar endavant el document de Granada.

També ha fet referència a les primàries a l’hora de comentar la posició del PSC respecte a la investidura. “El PSC està immers en un procés intern, en un congrés, i està emmirallat en un debat intens dins de la pròxima organització”. “Un cop ho faci, de manera reposada, caldrà parlar i considerar quina és la nostra relació que espero que sigui la que hem tingut fins ara”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa