El president de la Cambra de Comerç paga una quota a l'Institut de Nova Història

Canadell explica a les xarxes socials que paga 200 euros des de fa cinc anys

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha sortit en defensa de la tasca que fa l'Institut de Nova Història, liderat per Jordi Bilbeny, després que aquests dies el PSC hagi denunciat que aquesta entitat rep diners públics per falsejar la història de Catalunya, en concret, fent creure que el descobridor d'Amèrica era català. En una piulada a twitter, Canadell explica que "fa uns 5 anys q pago cada mes 200€ a Jordi Bilbeny mitjançant l'Institut de Nova Història, i ho faig amb molt d’orgull. Algú ha de qüestionar la historia oficial del nostre país. No pot ser q algú encara cregui q l’expedició de Colom es va pagar amb les joies d’Isabel". 

En declaracions a El Món, l’historiador Jordi Bilbeny ha decidit respondre a les últimes crítiques rebudes després que el PSC i ERC hagin atacat l’activitat de l’Institut Nova Història (INH) per considerar que practica la “pseudohistòria” i, per tant, que no hauria de ser mereixedor de subvencions públiques. En declaracions a ‘El Món’, Bilbeny ha desactivat aquest dimarts les crítiques sobre el suposat finançament públic explicant que des de la seva fundació l’institut només ha sol·licitat una subvenció en una ocasió. Actualment l’institut funciona amb una despesa de 1.500 euros al mes, quantitat que serveix per pagar el sou de Bilbeny, la feina de qui manté el web i un corrector, i afegeix que els diners provenen de les aportacions voluntàries de 200 afiliats. “Es pot dir categòricament —admet l’historiador— que nosaltres no vivim, ni ens mantenim gràcies a cap mena de subvenció ni de la Generalitat, ni de la diputació, ni de cap entitat cultural ni empresa ni ajuntament, vivim bàsicament en un estat quasi d’indigència i sobrevivim per les aportacions de particulars”.

 
 

Comentaris (14)
Ramon Fa 6 mesos
Si Catalunya fos realment Espanya, els espanyols simpatitzarien d'allò més amb les tesis, que precedeixen de molt Bilbeny, sobre la catalanitat de Colom.
Fat Boy Fa 6 mesos
No com la Fundacion Francisco Franco, que la paguem entre tots.
Pol Fa 6 mesos
Que ERC doni peixet als mamarratxos dels sociates, indica per on aniran les coses aquesta tardor. Em recorda l'últim tripartit, que després de fotre fora ERC del govern, van tornar a posar al PSC al cap de la Generalitat. S'ha de ser burro...
Enricsvh Fa 6 mesos
Molt bé per en Canadell. Simplement per possar en dubte la historia oficial, tant de rebombori ? Cada cop estic més convençut, que els ñols es queixen perquè l' INH ho esta encertant. Després de les mentides que han dit de l' 1-O , que no hauran fet amb la inquisicio al darrera ? Es divertit veure com no mes insinuar que pot ser mentida, els ñols , es destroten.
Ramon Fa 6 mesos
Doncs jo no veig Rufián com un traïdor. Jo el veig com un espanyol. Traïdor n'és qui traeix la seva pàtria. I la pàtria d'aquest miserable és Espanya.
joanr Fa 6 mesos
I amb dos collons Canadell!! Quan els sociates bramen vol dir que anem bé. I si un analfabet no-independentista com Rufian bramula encara millor, anem fent.
Clarissa Fa 6 mesos
Crec que hauries de repasar una mica la història. Fan vergonya aquests pseudohistoriadors i vergonya aliena. Mare meva quin país d'incults! I si Colom és català, ja podrem celebrar la festa de la hispanitat? Quina República ens espera. Sort que no la tindrem mai. Palurdo!
Rafael Hernandez Fa 6 mesos
La ignorància és molt atrevida. Informa’t abans de criticar ningú
Gerard de sarria Fa 6 mesos
Clarissa. Tens encara temps per llegir el que diu Nova Història. No et desanimis. I ja saps com confecciona la realitat L Espanya ETERNA? HAS VIST ALGUNA SESSIÓ DEL JUDICI?
Mossèn Junqueras, escoilanets i Rufianillu Fa 6 mesos
Els nostres vincles amb els feixistes SUCIAlerus son extremadament sòlids. Com podeu veure .... Es que nosaltres , ara som " d'esquerres " ( com els PPatriotes SUCIAlerus que tant ens estimen ) i no pas catalans ...
Marta Fa 6 mesos
On es poden fer donatius a l'INH?
Jorei Fa 6 mesos
Www.inh.cat
X*2 Fa 6 mesos
Encare hi ha subnormals que creuen que Colom era italià?
David Fa 6 mesos
Mentre ho pagui amb els seus diners, que faci el que vulgui, com tothom.
goosse Fa 6 mesos
Dons, jo seré un altre avans de final d´any, no 200.-€ x 12, com Canadell, ja que els meus posibles son menys, pero 100.-€ x 12, sí que puc posar, ja que hem canvio de Co. de telecomunicacions i canvío de Banc Sabadell x Caixa d ́enginyers...
Angelblau Fa 6 mesos
Aquest tal Rufian de ERC es un traïdor.
Incauts que piquen. Fa 6 mesos
Això de pagar un fantasma per dir tot tipus de burrades és una moda? No sabeu que tot això és una presa de pèl?
También Fa 6 mesos
¿También los incautos le pagan al fantasma para que visite cuánticamente mundos paralelos y se traiga los documentos físicos verídicos de siglos pasados? Pues sí que estiran los 1500. Porque INH aporta documentación verdadera en sus artículos y trabajos. Que os habéis quedado en lo de Colón, porque os toca la fibra. De hecho aporta más q la H d España con la virgen bajando y ayudando en batallas en lugares imposibles por pequeños. ¿a que ni te suena?
magrab Fa 6 mesos
Bilbenny no és l'unic historiador fent una feina en aquest camp - el Cercle Català d'Història (CCH) p.e. ha documentat l'antic port de Pals, entre d'altres contribucions de valor a la història desconeguda de Catalunya, que els historiadors institucionals no han pogut o volgut investigar, o fins i tot en alguns casos ocultat.