El PPC participarà en la comissió pel concert econòmic

El president Mas coincideix amb Puigcercós que la suma sempre és bona però sense "diluir" les reivindicacions

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha cridat els grups a formar part de la comissió d'estudi sobre el pacte fiscal en la línia del concert. Durant la sessió de control al Parlament, Mas ha coincidit amb el president d'ERC, Joan Puigcercós, que la suma és important de cara a la negociació amb Madrid, però ha avisat que buscar suports a Catalunya no pot servir per "diluir" la reivindicació. Precisament, CiU votarà a favor en aquest ple d'una moció d'ERC per crear aquesta comissió.

Mas ja ha obtingut la primera resposta a la seva crida, ja que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat que hi participarà, tot i considerar que aquesta no hauria de ser la prioritat del país. També ha lamentat que el Govern ho "fiï tot al pacte fiscal", i ha assenyalat que el millor pacte fiscal és "més catalans treballant, més catalans cotitzant i menys persones a l'atur". "No vull repartir pobresa, vull repartir riquesa", ha argumentat la popular.

ERC demana un ampli més ampli


Puigcercós ha remarcat que com més grups i sectors de la societat se sumin a la comissió, "més posició de força hi haurà" a Catalunya, però ha subratllat que el primer objectiu del grup ha de ser informar la ciutadania, explicar amb transparència quina és la situació de "discriminació" que pateix. "La gent de Catalunya ha de saber què paguen les famílies, què paguen les empreses i què es retorna, i quin és el greuge comparatiu amb altres territoris. No per rebolcar-nos en el greuge, sinó per saber", ha argumentat.

Mas ha coincidit amb Puigcercós que la suma és molt important, i ha aprofitat per fer una crida perquè la resta de grups parlamentaris formin part de la comissió per fer "pinya tots plegats" davant de Madrid. Això sí, ha indicat que "la suma és bona però sempre i quan no ho dilueixi tot", perquè "si s'ha de sumar per no fer res, no cal sumar".

El president de la Generalitat ha remarcat que es tracta de plantejar un projecte "ambiciós" i ha reconegut que la negociació serà "molt complicada", perquè s'estarà parlant de "matèria altament sensible", però ho ha reivindicat com una "gran necessitat de país".

 
 

Comentaris