El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PPC insinua que Puigdemont es vol situar al costat de líders d’extrema dreta
  • CA

 

 

El diputat del PPC Juan Millán ha preguntat al Govern si la delegació als Estats Units malbarata recursos púbics per fer de lobby per aconseguir fotografies que posin el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al mateix nivell que el líder de l’extrema dreta holandesa Geert Wilders, o la francesa Marine Le Pen. En el marc d’una interpel·lació al ple del Parlament, el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, li ha replicat que “qualsevol comparació amb l’extrema dreta no s’aguanta per enlloc” i ha qualificat de “delirants” les declaracions del diputat dels populars. “Aquí ja no li compra el missatge ni els seus ni la societat”, ha conclòs el conseller.

 

El diputat del PPC ha afirmat que un congressista dels Estats Units conegut per la seva opinió favorable al president de Rússia, Vladímir Putin, s’ha entrevistat amb el líder de l’extrema dreta holandesa, Geert Wilders, la presidenta del Front Nacional, Marine Le Pen, i amb el president Puigdemont. “La delegació de la Generalitat als Estats Units està malbaratant recursos públics fent de lobby per aconseguir fotografies que posin Puigdemont al mateix nivell que Wilders i Le Pen?”, ha preguntat Milián dirigint-se a Romeva. 

El conseller li ha replicat considerant “delirant” la comparació. “Que vulgui fer comparacions entre Puigdemont i altres formacions polítiques quan vostès estan amb qui estan és absolutament delirant”, ha afirmat. Romeva ha afegit que a nivell internacional hi ha preocupació per la imatge de l’estat espanyol, però no pel tema del referèndum. “No és la democràcia que fa por sinó els 900 casos de corrupció al PP i la nul·la separació de poders. Això fa por aquí i a fora”, ha reblat. Segons Romeva, el que preocupa a l’exterior no és una urna sinó que l’Estat “no hagi entès res” i sigui incapaç de donar una resposta a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa