El PPC diu que "Espanya és una de les democràcies més sanes del món"

Alejandro Fernández diu que els independentistes "no són demòcrates" perquè no acaten les sentències

 

 

 

El PPC ha reaccionat davant del pal judicial d'Estrasburg, que condemna Espanya per haver inhabilitat el president del Parlament basc el 2003, Juan María Atutxa, per negar-se a dissoldre el grup de Batasuna. A parer del diputat Alejandro Fernández, la sentència s'ha d'acatar: "Com a demòcrates, acatem les sentències judicials, i aquesta és la diferència entre els que som demòcrates i acatem, encara que de vegades no ens agradin, i els que no són demòcrates i no les acaten", ha dit en referència als independentistes. A més, ha agegit que "The Econonomist situa Espanya com una de les democràcies més sanes del món, un fet que ens enorgulleix". 

 

 

 

 

Fernández ha lamentat que els independentistes "no acatin la llei i no la respectin", i ha negat que hi hagi paral·lelismes entre el cas Atutxa i la situació judicial de la Mesa del Parlament: "Cada cas és cada cas", ha dit el diputat popular. En aquest sentit, ha demanat a Forcadell que "com fem nosaltres, acati totes les resolucions judicials, perquè el que no pot fer és no acatar les sentències, i quan no li agradin dir que són arbitràries i autoritàries".

Per altra banda, Fernández s'ha referit a les paraules de Pep Guardiola a l'acte de diumenge de les entitats sobiranistes, en què va llegir el manifest que demana empara a la comunitat internacional per fer el referèndum: "Josep Guardiola ha treballat en països com Itàlia i Alemanya, que comparteixen la legislació espanyola, per tant, com el senyor Guardiola pot dir que és autoritària i antidemocràtica?".

 

Comentaris