El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PPC descarta portar Mas als tribunals com amenaça C’s
  • CA

El portaveu parlamentari de Partit Popular de Catalunya (PPC), Enric Millo, ha assenyalat que de moment “no ens sumarem a cap iniciativa de ningú”, fent referència a la intenció de Ciutadans (C’s) de portar als tribunals el nou Govern si es desacata la sentència del Suprem sobre la inclusió del castellà com a llengua vehicular en el sistema educatiu català.

Tot i així, el partit demana que s’acompleixi la decisió de l’alt tribunal. “El president de la Generalitat ha de ser el primer a donar exemple de compliment de les lleis i de l’estat de dret”, ha indicat Millo en una roda de premsa oferta aquest dilluns a la seu del partit a Barcelona.

Per aquest motiu, Millo sol•licita una rectificació a Mas després que digués en una entrevista publicada diumenge al diari La Vanguardia que “no es farà ni una passa enrere” en la immersió lingüística. El portaveu del PPC reclama la “igualtat del castellà i el català a les escoles” i ha apuntat que “el que dicta la sentència del Tribunal Suprem no va en contra del sistema d’immersió”, sinó que “l’amplia”.

Relacions amb Espanya

Respecte les declaracions d’Artur Mas sobre les relacions entre Catalunya i l’estat espanyol, Millo és de la opinió que el cap el Govern “ha començat malament”, ja que està “atiant el foc”, presentant Catalunya i Espanya com si fossin “dues realitats diferents”. Considera que Mas “confon el que és CiU i el que és Catalunya” i ha afegit en nom del PPC que “deixi fer de candidat a la presidència’ i que ‘assumeixi el seu paper com a president”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa