El PPC demana al PSC "coordinació" als seus ajuntaments i un missatge "clar" contra el referèndum

Rodríguez qualifica de "desafortunades" les declaracions de l'alcalde de Blanes

 

 

El PPC ha demanat al PSC "coordinació" i "coherència" als ajuntaments i un missatge "clar" en contra del referèndum de l'1 d'octubre. El secretari general del partit, Santi Rodríguez, ha expressat la seva "preocupació" per la "dispersió" en el posicionament dels socialistes sobre si col·laboraran o no amb la consulta. El popular ha dit que són "més aviat pocs" els càrrecs del PSC que estan seguint la línia de no col·laboració expressada per la direcció del PSC i ha alertat que això no només "debilita" les posicions del propi partit sinó també la d'aquelles formacions que defensen que el referèndum està "fora de la llei". D'altra banda, ha qualificat de "desafortunades" les declaracions de l'alcalde de Blanes, Miguel Lupiáñez, a favor del referèndum.

Com va publicar divendres l'ACN, la col•laboració amb el referèndum de l'1-O està provocant diversitat d'opinions entre els càrrecs locals del PSC. Així, els socialistes de Girona, Terrassa, Blanes i L'Escala han manifestat que no posaran bastons a les rodes de l'1-O, entre que dues alcaldesses del PSC de comarques centrals, Vallbona d'Anoia i Castellbell i el Vilar, s'han mostrat disposades a cedir espais per les urnes. La majoria de càrrecs consultats per l'ACN asseguren que no decidiran si hi col•laboren fins que es convoqui oficialment el referèndum i abans de prendre qualsevol decisió demanaran un informe al secretari municipal. 
 

 

Davant d'aquesta situació, el PPC ha considerat que els socialistes requereixen "una tasca de coordinació" amb els seus regidors "per tal d'intentar tenir una certa unitat d'acció i coherència en el discurs". D'altra banda, ha considerat "oportú i raonable" que el secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, hagi "cridat a l'ordre" a l'alcalde de Blanes a través de les xarxes socials per les seves declaracions favorables al referèndum ja que ha dit que estan donant un missatge "molt pobre, de molt poca coherència i de molt poca coordinació". Rodríguez ha dit que és un tema intern del PSC però ha lamentat que pot tenir "repercussions" més enllà de la formació ja que "afecta a la credibilitat del conjunt de forces que pensen que el referèndum no s'ha de fer". 

Sobre les declaracions de l'alcalde de Blanes, Rodríguez les ha qualificat de "fora de lloc" i ha considerat que sembla que el que vulgui és "quedar bé amb algú i no defensar el posicionament del PSC". A més, ha dit que parlar de Dinamarca i el Magreb per exemplificar les diferències que existeixen en la forma de vida, com passa a Catalunya i Espanya, és "una comparació que no té per on agafar-se".

 

Comentaris